E-books

Hoe koop ik een e-book?

Het kopen van een e-book is niet anders dan het kopen van een papieren boek online. Je voegt het boek toe aan je winkelwagen, en als je klaar bent ga je naar de kassa. Je vult je gegevens in en betaalt. In plaats van een fysiek boek, ontvang je een email met een link. Via deze link kun je het e-book downloaden naar je computer, en vervolgens op je e-reader, tablet of smartphone zetten.

 

Waarmee kan ik betalen?

Betalen kan met iDEAL en PayPal.

 

Heb ik een e-reader nodig om de boeken van Keybooks te lezen?

Nee, de e-books van Keybooks zijn behalve op een e-reader ook te lezen op een tablet, smartphone of vanaf je computer.

 

Waarom zijn jullie e-books niet beschermd met een wachtwoord?

Keybooks vindt e-books die alleen met een wachtwoord toegankelijk zijn gebruiksonvriendelijk. Wij beschermen onze boeken met een digitaal watermerk, zodat onze lezers er geen last van hebben.

 

Welke bestandstypen gebruikt Keybooks?

Momenteel zijn onze e-books pdf-bestanden, die op alle apparaten leesbaar zijn. In de toekomst zullen de e-books van Keybooks worden aangeleverd als EPUB 2-bestanden, vanwege de grotere functionaliteit van dit bestandstype. EPUB-2 is voor bijna alle e-readers geschikt, maar dat betekent niet dat Kindle-gebruikers buiten de boot vallen.  Voor hen is er de knop “send to Kindle”, waardoor er een .mobi-bestand wordt verstuurd. Dit bestandstype is speciaal voor de Kindle gemaakt. Op een tablet of smartphone is een EPUB-bestand te lezen met behulp van een ebook-app.

 

Kan ik een e-book ook cadeau doen?

Absoluut! Om het geven van een e-book niet te beperken tot een e-mail, hebben we cadeaukaarten ontwikkeld. De voorkant is gelijk aan het boek, binnenin vind je een code en uitleg over het gebruik. De ontvanger van de cadeaukaart vult de code in bij het afrekenen, en het boek wordt gratis.

 

Worden jullie boeken ook gedrukt?

In eerste instantie niet. De kosten die daaraan verbonden zijn, zijn voor ons als kleine uitgeverij nog te hoog. We hopen in de toekomst onze boeken ook in papieren vorm aan te kunnen bieden.

 

Crowdfunding

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding houdt in dat de productie van de boeken mogelijk gemaakt wordt door donaties. Op basis van een kort fragment kunt u besluiten om een bedrag te doneren aan een specifiek project. Daar staat een tegenprestatie van Keybooks tegenover, afhankelijk van de hoogte van de donatie. Dit kan variëren van het opnemen van uw naam in het boek, via een meet-and-greet met de auteur tot een mooie, limited edition, print van de boekomslag. Kijk bij de verschillende projecten om te zien welke tegenprestaties beschikbaar zijn. Hier staat ook hoeveel van het streefbedrag is binnengehaald en hoeveel nog nodig is.

 

Hoe kan ik doneren?

Bij ieder project heeft u de mogelijkheid om een tegenprestatie te selecteren. U wordt dan gevraagd om te registreren, zodat Keybooks de benodigde gegevens heeft om de tegenprestatie uit te voeren. Vervolgens volgt u de stappen op het scherm. Uw donatie wordt ondergebracht bij een Stichting Derdengelden, die het verzamelde bedrag beheert tot het streefbedrag behaald is.

 

Wat gebeurt er met mijn geld als het streefbedrag niet gehaald wordt?

Indien het streefbedrag niet binnen de gestelde termijn gehaald wordt, zal Keybooks contact met u opnemen over de afhandeling.

 

Wanneer is het boek beschikbaar voor verkoop?

Wanneer het streefbedrag opgehaald is, koopt Keybooks de rechten van het boek en zal het vertaald worden. Dat houdt dus in dat het nog enkele maanden kan duren voordat een boek uiteindelijk in de webwinkel te verkrijgen is.

 

Wanneer verzorgt Keybooks de tegenprestatie?

Dit is afhankelijk van de tegenprestatie waar u voor gekozen heeft, maar doorgaans wordt de tegenprestatie verzorgd nadat het streefbedrag is opgehaald. Gaat het om een fysiek object? Dan probeert Keybooks om dit binnen 30 dagen te leveren. In het geval dat het boek onderdeel is van de tegenprestatie, kan daar natuurlijk pas aan voldaan woren als het boek af is.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* is een verplicht veld.
Uw emailadres zal niet worden weergegeven.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>