Geschreven op 10 februari 2015 door Jasper Maassen met 0 reacties

Ladder naar de mist

Ladder naar de mistHet jaar kan niet mooier beginnen: het eerste boek van Keybooks is uit! Vanaf nu is Ladder naar de mist te koop via de knop onderaan deze blog. Ladder naar de mist is een bundel met zesenveertig Hongaarse verhalen uit de 20e en 21e eeuw, samengesteld door vertaalster Györgyi Dandoy.

Zesenveertig verhalen uit een periode van meer dan honderd jaar – een zeer compleet overzicht, dus. Een verzameling, ook, die uitblinkt in diversiteit: van dagboekfragmenten uit de Eerste Wereldoorlog en het contrast tussen adel en armelui, via onderdrukking door fascisme en communisme naar de vrijheid sinds de val van het IJzeren Gordijn. Deze zware thema’s worden op een kunstige wijze verweven in de verhalen. De ene keer vol melancholie, de andere keer als modern sprookje of absurdistisch verhaal.

Ladder naar de mist bevat het beste wat de Hongaarse literatuur te bieden heeft: van Ferenc Molnár tot Péter Esterházy, van István Örkény tot Krisztina Tóth en van Nobelprijswinnaar Imre Kertész tot György Spiró. Veel van de schrijvers zijn in Nederland nog onbekend, maar daar komt nu verandering in: Ladder naar de mist is de perfecte introductie in de Hongaarse literatuur.

De verhalen zijn vertaald door Györgyi Dandoy, Frans van Nes en Rob Visser. De prachtige boekomslag is ontworpen door Chiara Arkesteijn. Het e-book is beschikbaar voor € 10. Ga naar de winkel, vul je gegevens in en ontvang de link in je email.

Veel leesplezier!

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* is een verplicht veld.
Uw emailadres zal niet worden weergegeven.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>