Over Keybooks

Centraal- en Oost-Europese literatuur: het is prachtig, maar nauwelijks beschikbaar voor een Nederlands publiek. Dat moet toch anders kunnen, dacht Jasper Maassen. Via zijn Hongaarse schoonfamilie en enkele kennissen kwam hij in aanraking met de mooiste boeken uit Hongarije en omringende landen. Boeken die hij anderen ook graag zou aanraden. Hoe deel je alleen iets wat niet in het Nederlands beschikbaar is? Door een uitgeverij te beginnen die vertalingen van Centraal- en Oost-Europese literatuur uitbrengt. En zo ontstond Uitgeverij Keybooks. Meer weten over het ontstaan van deze uitgeverij? Lees deze blog 

E-books

De boeken van Keybooks vind je alleen in e-bookvorm. Op die manier kan onze jonge uitgeverij meer boeken vertalen, want de productiekosten liggen lager. E-books zijn daarnaast enorm functioneel: ze wegen niks en zijn lekker compact. We vinden dat e-books en papieren boeken vredig hand in hand kunnen leven en denken dat het e-book een mooie toekomst heeft vanwege de grote functionaliteit. We hopen ooit onze titels ook gedrukt aan te kunnen bieden, maar voorlopig publiceren we digitaal.

Onze e-books zijn geschikt voor ieder type e-reader, maar ook op je tablet, smartphone of computer kun je genieten van onze verhalen. Uiteraard heb je geen wachtwoord nodig om aan het lezen te slaan. We gebruiken liever een digitaal watermerk: veel gebruiksvriendelijker!

 Over Jasper Maassen

Jasper Maassen - 17 van 24Oprichter Jasper Maassen (1985) is afkomstig uit het Limburgse Geleen. Hij heeft in Leiden Engelse Taal en Cultuur (BA) en North American Studies (MA) gestudeerd. Via zijn Hongaarse schoonfamilie kwam hij in aanraking met Centraal-Europese literatuur in het algemeen en de Hongaarse literatuur in het bijzonder. Zonde vond hij het, dat de boeken uit deze regio’s nauwelijks in het Nederlands beschikbaar waren. Met Uitgeverij Keybooks brengt hij daar met plezier verandering in. Naast het runnen van de uitgeverij en het verslinden van literatuur, traint Jasper de jeugdkeepers bij IJshockeyclub Leiden Lions.